Снимка: БулфотоИма съпротива срещу действията на служебното правителство, заяви в предаването

...
Снимка: БулфотоИма съпротива срещу действията на служебното правителство, заяви в предаването
Коментари Харесай

Стефан Янев: Има съпротива срещу действията на служебното правителство

Снимка: Булфото

Има опозиция против дейностите на служебното държавно управление, заяви в предаването " Седмицата " на " Дарик " служебният министър председател Стефан Янев, пише 

Наясно сме, че тези компликации са резултат от едно редовно мислене и правене на политика по един избран метод в един избран интервал от време- това, което назоваваме преход. Разбира се, има хора, които са удовлетворени, има хора, които са недоволни. Според мен, повечето български граждани са недоволни, тъй като на тази политика от последните години ѝ липсва лице. Ние в този момент се опитваме да подобрим метода на връзка. Да подобрим връзката сред управляващите и институциите, тъй че това да бъде в полза на хората, каза министър-председателят.

Той разяснява, че концепцията и стремежът на служебното правителство е  " да комуникира чрез публичния интерес ":  " Когато всички институции работят за хората, това е техният смисъл. Вторият аспект на тази връзката е във връзка с нашите жители. Искаме да имаме противоположна връзка. Да виждаме и чуваме техния глас ".

Дръжавата би трябвало да обезпечава сигурност, правдивост и опция на гражданите да благоденстват. Държавата е държава тогава, когато се стреми да осигурява тези три неща, изясни Стефан Янев. 

По думите му, служебното държавно управление е заварило един безпорядък в доста сегменти от изпълнителната власт. Опитваме се по най-хубавия метод да оправим това. Но за жалост опциите и времето са ни малко, само че се надяваме този развой да продължи и в околните години, сподели служебният министър председател.

За два месеца не можем да променим ръководството, уточни той. 

Борба с корупцията и резултата на глобите по " Магнитски "

Българските жители са наясно с проблемите в корупцията и проблемите в обществения бранш, съобщи Стефан Янев. Ние би трябвало да защитим нашите компании от това да попаднат в секционен режим, каза още той и изрази наслада от напътствията на Българска народна банка.

В дейностите на Българска народна банка Янев вижда отражение на мотивацията на изпълнителна власт да се вземат мерки. Както решението на Министерски съвет, по този начин и решението на Българска народна банка, приключва с апел към законодателната власт, тези въпроси да бъдат решени, когато има парламент, да бъдат решени включително на законодателно равнище, обясни Стефан Янев. 

На този стадий няма риск нито за юридическите лица, нито за банковата система, сподели той. Според него обаче, репутацията на страната ни е накърнена поради глобите. 

Едно общество не може да съществува обикновено в обстановката на една пандемична корупционна среда, сподели Стефан Янев.

Кадрова политика 

Нямам статистика и не я повеждам, разгласи служебният министър председател по отношение на кадровите промени в редица институции.  " Определящото е професионализмът и отчетността на всички в държавната работа. Работата е в полза на обществото. Вторият принцип е дали тези хора професионално реализират дейностите си в публичен интерес. Това са критериите. В това отношение са направени към този момент редица кадрови промени. Ако новоназначените хора не дават отговор на тези критерии, ние сме ги назначили, ние ще ги освободим ", изясни служебният министър председател.  

Ние не сме трансформирали 8000 индивида администрация, не знам какъв брой са. Не повеждам статистика. Количеството не е значимо, значимо е качеството, добави той.

Машините за гласоподаване

Срещнахме доста бърза реакция на посолството на Англия. Самият дипломат ни увери, че тяхната страна застава компактно до нашата, с цел да се обезпечат машините на време и да се проведат избори по метода, по който е записано в Избирателния кодекс, сподели Стефан Янев. 

Има ясно увеличение на броя на секциите и в Турция, и Англия, и Съединени американски щати. В този смисъл не виждам облагодетелстване за никого, уточни Янев. 

Посещението на Кьовеши

Както глобите, по този начин и визитата на Кьовеши е един сигнал от нашите съдружници. Те ни дават сигнал, че знаят, само че не могат да ни свършат работата, разяснява служебният министър председател по отношение на визитата на основният прокурор на Европа у нас. 

За нас главната задача като общество е да подредим нашата къщурка, в случай че е належащо със законодателни промени, добави той. 

Трансплантациите в Лозенец

Скандалът е интернационален, данните са притеснителни, сподели Стефан Янев. Сигналите за нередностите в болница " Лозенец " са били подадени на политическото управление още през февруари. И това политическо управление освен че не е направило нищо, само че даже е препотвърдило мандата на тогавашния шеф на болничното заведение, разгласи министър председателят.

Той разяснява и активността на служебния здравен министър доктор Стойчо Кацаров. По думите му, доктор Кацаров има тежката задача да наблюдава по какъв начин работи и какви са проблемите в системата на цялото опазване на здравето, където трябва да се посочат главните дефекти. 

Всички български граждани би трябвало да имат достъп до качествено опазване на здравето. И аз поддържам здравния министър в неговите дейности в тази посока, съобщи Стефан Янев. 

Трагедията в Черно море

Трябва да се каже ясно на обществото, че тази покруса е в резултата на неглижирането на българската войска в продължение на години, сподели служебният министър председател по отношение на случая, при който по време на обучение почина български водач. 

Момчетата и девойките работят с остаряла техника с риск за здравето и живота си. И това се знае от дълго време. Тренировъчните часове са под нужния хигиеничен най-малко. Нещата не са положителни и те не са нови, заяви Янев и добави:  " Посланието ми е, че би трябвало да се грижим за армията си ".

Черната кутия на самолета към момента не е открита. Издирвателната интервенция продължава. " Технологично животът на черната кутия в солена вода е около 5 дни. Дълбочината, на която се търси е сред 70 и 80 метра. Търси се със профилирана инсталация ", изясни Янев. 

Отношенията с районен съд Македония

Търсенето на разговор е най-важното, уточни министър-председателят по отношение на връзките с районен съд Македония. По думите му, управляващите в прилежащата ни страна все по-добре стартират да схващат настояванията на България. Досега обаче българските стремежи не са задоволително комуникирани, каза Стефан Янев. 

България ще я има, когато има честни хора, които мултиплицират тази честност, заяви още служеният министър председател. 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР